Nova vrtina izvrtana 18.1.2020

Jan 22nd, 2020 | By | Category: Iskanje voda, Vrtine Palir

Zdravko Malnarič je zopet poiskal vodno vrtino, tokrat v rodnem Semiču.

Voda je bila najdena z bajalico, radiostezist Zdravko Malnarič je zopet zadel v polno! Voda, ki jo je našel z bajalico je bila izvrtana na globini 72 metrov, izvrtalo pa jo je podjetje PALIR.

Vode je dovolj za potrebe toplotne črpalke in za ostalo uporabo v privat hiši.

Zdravko je vrtino lociral že lansko leto, ko sta se z lastnikom pogovarjala za raziskavo vodne žile za vrtino.

Iskal je z bajalico s katero tudi uspešno odkriva nevarna sevanja po domovih ljudi, ki  so npr. zboleli za rakom in tistim, ki se odločijo za preventivo, da to preprečijo.

Ko je bila voda locirana, se je lastnik odločil za vrtanje. Globine zdravko ne more vedno natančno določiti, zato vsakemu prej pove, naj se odloči za vrtanje sam, saj vrtanje predstavlja določen strošek, še posebej, če je potreno zvrtati nekaj metrov več v globino.

Zdravko določi  globino na osnovi bočnega signala. Včasih je bolj točen, včasih pa ne, vse je odvisno od energij, ki to določajo.

Zato vsakemu pove, da globina ni točna, lokacija pa je bila sedaj 100% uspešna v vsej primerih, kjer je Zdravko poizkal vodo.

Pri dotični vrtini je ZDravko ocenil, da se voda nahaja na pribljižno 50m globine, voda pa je bila izvrtana na 72 metrih.

Tags: , ,

Leave a Comment